Entrevista a Joan Aragón(entrenador infantil masculi temp 20.21)

Nuestra siguiente entrevista es de una gran persona, de un gran entrenador y podríamos decir de un gran de todo… recaló en el club este mismo año llevando el infantil masculi verd y ha dejado huella, hoy nos explicará un poco de todo y decimos un poco porque con los años que lleva en este deporte nuestra entrevista se quedará corta, con vosotros:

Joan Aragón Sanahujes

Nacido el 28 de Marzo de 1964 (56 AÑOS) en Vilanova i la Geltrú.  

Técnico superior de Baloncesto desde los 23 años. Más de 30 años de experiencia como entrenador de equipos de formación y equipos senior. Como jugador: Minibàsquet Escola Pia Vilanova, Cadete EC Ricart (Escuela Pia Vilanova), Junior y senior Club Bàsquet Vilanova. Posteriormente jugando en el equipo de veteranos de los Franciscanos de Vilanova. Larga trayectoria como entrenador (en Vilanova, Vilafranca, Barcelona, ​​Llorenç del Penedès, Cubelles) Primera experiencia como entrenador en 1982 de minis e infantiles en la Escuela Inmaculada Concepción de Vilanova. Posteriormente minis e infantiles en los Franciscanos de Vilanova. Entrenador equipo cadete del Club Baloncesto Vilanova.

Fundador de la sección de baloncesto en la Sociedad Gran Peña de Vilanova y entrenador de los equipos cadete, juvenil y senior. Primer año de senior campeones de Cataluña de Tercera Catalana y ascenso a segunda catalana. Entrenador del junior del Blanco Nuclear de Vilafranca del Penedès.

Coordinador en la Escuela Pia Sant Antoni (EPSA) de Barcelona, ​​y entrenador equipos minis, cadete, sub 21 y senior. Primer año de senior ascenso a Segunda Catalana, también fundador del Club Baloncesto Llorenç del Penedès. Entrenador equipo minis. Subcampeón dos temporadas de la provincia de Tarragona y actualmente entrenador de infantil verde del CB Cubelles.

Esta entrevista va a ser un poco diferente a otras y es que la situación actual lo requiere, así que desde la distancia y confinados, será una entrevista  a la que llamaremos “DE CASA A CASA”

1º BANDA.-

1. Muy buenas Joan, lo primero de todo es decirte, que un honor tenerte y que compartas un poco con nosotros tu vida dedicada a nuestro deporte. Explícanos un poco como surgió el dedicarte a esto, desde tus inicios y el porque de seguir con ese espíritu y esa pasión que entregas día a día… Per començar us volia donar les gràcies a vosaltres per donar-me l’oportunitat d’entrenar a la comarca del Garraf i continuar fent d’entrenador / formador en el vostre club. Feia molts anys que per diverses circumstàncies he estat allunyat de Vilanova i poder fer d’entrenador a Cubelles ha estat important per mi.De petit en els Escolapis de Vilanova o feies hoquei o feies bàsquet.  Vaig provar els dos esports i finalment em vaig decidir pel bàsquet. Va ser sobretot a partir dels 12/13 anys que em va enganxar del tot aquest esport. M’agradava jugar i aprendre (vaig tenir bons entrenadors que alhora també eren bones persones). Fins als 17/18 anys vaig fer bons amics, persones amb una passió pel bàsquet molt gran. Aprofitàvem qualsevol estona del dia per anar a jugar.Amb 18 anys vaig començar a fer d’entrenador a l’Escola Immaculada Concepció, vaig entrenar un grup de noies varis anys des de mini fins a infantil. Posteriorment vaig ser als Franciscans entrenant minis i infantils. Van ser uns anys en que vaig decidir treure’m totes les titulacions per poder exercir d’entrenador.La meva trajectòria com entrenador sempre que he pogut ha estat lligada en equips de formació, però per diverses circumstàncies també he entrenat equips sènior, GRAN PENYA de Vilanova i l’EPSA de Barcelona, assolint amb tots dos ascensos de categoria.He estat i soc una persona que ha posat sempre molta passió en el que faig, i el bàsquet no es l’excepció. Sempre he volgut donar el màxim per ensenyar.

2.Leyendo un poco tu prólogo, me impactan muchas cosas, has estado vinculado en varios clubs, desde jugador, entrenador, fundador y coordinador, no has parado y has tocado un poco de todo,. ¿en que apartado te has sentido más a gusto? De tots els clubs on he estat he après moltes coses, he vist moltes maneres de fer i funcionar. Bona pregunta “en quin apartat m’he trobat més a gust” i difícil de respondre. Jugar em va enganxar a aquest esport. Entrenar es la meva passió. Coordinar i gestionar es deformació professional i disfruto fent-ho. Però si haig de quedar-me amb una: ENTRENAR equips de formació.

3. 30 años de experiencia como entrenador, eso da para explicar mil batallas y seguro que miles de anécdotas y seguro que tendrás más de una que contarnos… La veritat es que moltes, tant dins com fora de la pista. Sempre he procurat amb els equips sènior que a part de ser un equip també fóssim com una petita família i això ajudava molt als èxits esportius i per moltes històries. Recordo en especial quan jugava al junior del Vilanova que els partits a casa sempre eren a les 9 h, i a les 7.30 h un company d’equip i jo teníem el ritual de passar sempre per l’església de les Neus. Era un ritual. D’aquella època recordar que ningú de l’equip volia anar al partit de tornada al camp del Bon Pastor de Barcelona. En el partit jugat a Vilanova, molt disputat i que vam guanyar, ens van amenaçar a tots els jugadors. Ningú volia anar a jugar al barri del Bon Pastor de Barcelona. En un partit de sènior en el EPSA un jugador del nostra equip quan l’àrbitre li va xiular una falta li va anar a tocar el cul (habitualment ho fas per tenir l’àrbitre al teu favor), i la cara del àrbitre va ser de matar-lo ja que era “una” àrbitre. Quan es va donar compte el jugador es volia morir. Recordo molt com el meu fill gran sempre m’acompanyava en els partits quan era entrenador de l’equip sènior de l’EPSA. I ara em fa molta gràcies veure’l fer d’entrenador. Una anècdota actual i personal es que no m’havia passat mai no guanyar ni un partit de 10 jugats. Jajaja.

4. Como entrenador, vemos que también has tocado diversas categorías, de formación y ya más avanzadas, ¿ donde te sientes más a gusto? O te lo podría decir de otra manera ¿donde te ves más identificado? Sens dubte en les categories de formació. Això no treu que en els anys que he entrenat equips sènior no ho fes a gust. M’agrada ensenyar i m’agrada tenir jugadors motivats en aprendre.

5. Bueno, hablemos un poco de nuestra actualidad, el año pasado fichas por nosotros (CB Cubelles) llevando un infantil masculino, un equipo nuevo, jugadores nuevos y categoría nueva añadiendo su entrenador, explícanos como ha ido esta temporada, tus sensaciones y todo en general. Un començament molt difícil. Vaig trobar molts jugadors provinents de diferents categories del club i jugadors nous al club. Tot un repte per mi que feia tres anys que no entrenava però tenia una gran il·lusió.Vaig planificar la temporada en dos fases: fins nadal per fer grup i que els nois assimilessin la meva metodologia d’entrenament, i a partir de gener una fase de millora de tot l’après fins nadal. La veritat es que al principi va costar molt ja que els nois els costava entendre moltes de les coses que els feia fer, però mica en mica van anar agafant un bon ritme i a partir de nadal es va notar el canvi. Vaig demanar als pares paciència al començament, cosa difícil per que fins nadal no vam guanyar ni un partit. Però a partir de gener es va veure el canvi i la veritat es que hem acabat la temporada jugant d’allò més bé.

6. Y este año, ¿Qué? Sabemos que continuarás pero que hay cambios dentro del equipo, dinos un poco lo que se quiere hacer y cuál es la idea de cara a la próxima temporada. En principi si que continuaré en el club. Estic a gust i entrenant un equip de formació. Per mi es un repte continuar amb la majoria del grup de nois. Un repte de motivació i aprenentatge, serà acabar la feina començada aquesta temporada que hem acabat. Vuit jugadors repeteixen i s’incorporen dos minis. En principi serà un grup de 10 jugadors. No serà un equip de jugadors alts, però si que farem que sigui un equip lluitador i amb moltes ganes. Serà important que tots participin en qualsevol fase del joc.

7. Según veo, es un equipo que si se mantiene, tenemos equipo para años, manteniendo un bloque firme y bien asentado, ¿imagino que esa es la idea? ¿Además teniendo en cuenta alguna vinculación? Si que es un grup molt maco, amb moltes ganes i espero que juguin forces anys junts. Mantenim el bloc d’aquest any on ja teníem incorporat de manera fixa un jugador del mini. Mirarem de que algun mini també ens ajudi quan faci falta.

8. Con todo lo que está pasando, sabemos que aún no se han hecho reuniones con ningún equipo, porque está todo muy en el aire, se dicen que las competiciones se empezarán un mes más tarde, no sabremos cuando entrenaremos, los protocolos de como actuar, estamos en una situación rara, diferente… ¿Que opinas de todo esto? La situació actual es força complicada i amb moltes incerteses. Es fan difícils els pronòstics per saber quan es començarà. Cal veure l’evolució de tot plegat però segur es començarà la temporada més tard del normal i amb mesures que haurem d’aprendre a conviure amb elles. Serà diferent.

9. Y a nivel personal, familiar, como has llevado este confinamiento… Hem estat la família a Llorenç del Penedès. Lo millor de tot es que ningú ha estat malalt a casa però s’ha fet dur habituar-se ser només a casa i treballar des de casa. Personalment he estat treballant molt més des de casa que no presencialment a l’Escola i m’ha comportat un punt de desgast. He notat molt a faltar als nois, les xerrades amb els pares dels nois i els entrenaments.

10.Por último, y como casi siempre en todas nuestras entrevistas, que les dirías a esas/os chicas/os para que apuesten por nosotros como Club Básquet Cubelles y que se animen a probar, además de que los que están, sigan y que confíen en nosotros, porque somos un pequeño, pero un pequeño gran club.  Als jugadors actuals del club els puc dir que no dubtin en continuar practicant aquest esport, el club està treballant bé per que tothom es trobi a gust i en formi part de l’entitat A nois i noies de Cubelles i poblacions veïnes que busquin practicar un esport d’equip en una entitat on es cuida molt a les persones, que no dubtin en venir a provar el jugar a bàsquet. A tots/es els esperem !!!

Nuestra segunda sección se compone de la entrevista express, 15 preguntas con respuesta rápida y sencilla. (el lado más humano de nuestro entrevistado)

2º BANDA.-

1.- Aparte del basquet, tu trabajo del día a día es…. Treballo a l’Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona com a Administrador.

2.- Familia, niños, casado, soltero, novia…. Tinc tres fills, en Joan (27), en Gerard (24) i la Princia (18).

3.- Aparte del básquet, algún otro hobbie… M’agrada molt caminar i com esport el tenis taula.

4.- Tienes tiempo para la lectura, si es así un libro que quieras recomendar. Menys del que voldria, però m’agrada molt la novel·la històrica

5.- ¿Te gusta ver pelis? Alguna serie. Cual nos recomiendas… De fa uns anys soc més de series. SUITS es la darrera que m’ha enganxat.

6.-¿Alguna manía antes de empezar un partido? Les meves manies comencen a casa, tenir-ho tot preparat, la motxilla, el plantejament del partit i un bon esmorzar. Al pavelló arribar sempre amb temps abans, no suporto els retards.

7.-Tu tiempo libre, lo aprovechas para… Per poder ser amb els meus fills i amb la persona que em fa costat.

8.- ¿Te gusta cocinar? Si es así, ¿con que nos deleitarías? Sense dubtar un bacallà amb samfaina.

9.- Para comer, una buena copa de vino, una cerveza, un refresco, agua o depende del momento. Per un bon àpat un bon vi, i si pot ser negre millor. Però tot bon àpat ha de disfrutar-se en bona companyia.

10.- Algún ídolo deportivo També sense dubtar: MAGIC JOHNSON dels LAKERS. Per mi un jugador que feia de tot i gran jugador d’equip.

11.- Un grupo, canción o tipo de música para motivarte? PET SHOP BOYS i amb bona companyia EROS RAMAZZOTI.

12.- Principal virtud. Ser detallista.

13.- Principal defecto. La precipitació.

14.- Otros deportes que practicas. Ara mateix cap, només fer passejades.

15.- Para acabar, ACB o NBA… Actualment soc més de ACB però en els anys 80/90 era més de NBA.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *