Història del Club Bàsquet Cubelles

TOTES LES REALITATS TENEN UNS INICIS

El club Bàsquet Cubelles és avui una realitat que inclús va més enllà de la mera activitat esportiva. No en va ha estat una entitat per la que ha passat una bona part de la joventut cubellenca.

Com totes les realitats, la nostra té uns inicis que, encara no molt llunyans, van donar les bases per a que es produis un fort arrelament al si del nostre poble.

I, això, com ha estat posible?? Fem una breu incursió a la nostra petita història.

UNA BREU PASSEJADA PER LA HISTÒRIA DEL C.B CUBELLES

Parlar del naixement del Club Bàsquet Cubelles, en bona mesura, és parlar del naixement del Bàsquet a Cubelles.

Té els seus antecedents a la temporada 1988-89, quan un grup de col.laboradors de Ràdio Cubelles van tenir la idea de formar un equip de Bàsquet d´ambit comarcal.

Aquest primer embrió del que més tard es convertiria en allò que avui coneixem com C.B. Cubelles, a prendre com a nom Bàsquet Ràdio Cubelles.

A la temporada 1991-1992 va passar a anomenar-se Bàsquet Cubelles. En aquesta temporada hi comptaba amb un equip sènior i un altre de juvenil.

Aquesta temporada veu com s´inicia el Torneig de Bàsquet de Cubelles, un torneig estiuenc que més tard evolucionarà fins a convertir-se en les 48 hores de Bàsquet a Cubelles. El primer torneig i que comptaba amb molts equips estiuejants va ser guanyat per “Els Chirris” (Masc) i el “Xipetote” (Fem).

En 1994 es crea una junta gestora, formada per jugadors, tècnics i simpatitzants del desaparegut Bàsquet Radio Cubelles, que s´encarrega de posar en marxa la nova entitat i de formalitzar la documentació al Registre d´entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

Aquella primera junta va estar formada pel Manuel Lora, com a president, el Narcís Pineda, com a sots-president, el Victor Lora, com a segretari, el José Hinojosa, com tresorer i els vocals Rafa Corredera, Juan Miguel Correa, Fernando Vera, Juan José Donat, Diego Trinidad i Alfonso Serrano.

A partir d´aquí hi havian tres línies clares d´actuació:

1.- Aconseguir el màxim de socis que donessin recolçament al club.

2.- L´ampliació del número d´equips i d´esportistes.

3.- La consolidació del seu Torneig més emblematic, tot posant en marxa el III Torneig-Marató Club Bàsquet Cubelles.

A la temporada 1994-95 ja hi comptàvem amb tres equips: senior masc, el junior masc i el junior femení.

Tems durs aquells, però, alhora, d´una il.lusió indescriptible de tirar endavant aquell projecte engrescador. Eren els temps en que encara es jugaven els partits a la pista exterior. Ben aviat, la nova junta gestora va dur a terme tot seguit d´entrevistes amb el Joan Vidal, Alcalde de Cubelles i el Josep Fonoll, Regidor d´esports, prenent com a objetius d´una banda donar-se a coneixer i, d, altra, aconseguir disposar del pavelló municipal.

Va ser la temporada 1995-96 que vam poder gaudir d´aquesta instal.lació (PAV2) al Poliesportiu de Cubelles.

ACTUALITAT DEL C B CUBELLES.-

Actualment el CB Cubelles és una entitat totalment consolidada dintre del panorama esportiu tant de la nostra Vila com a nivell comarcal. I des de l’any 2015 el club disposa d’un altre pavelló totalment nou i equipat amb les millors instal·lacions, el febrer del 2015 el Club va inaugurar el nou PAV 1 del Poliesportiu de Cubelles.

La seva activitat es veu reflectida básicament amb dos aspectes: un és el de formació tant esportistes com a monitors i entrenadors, i l´altre és la pròpia competició oficial, bé sigui a la Federació Catalana de Bàsquet, com a Consell Esportiu del Garraf.

Tanmateix, no es menys important dins la activitat del CB Cubelles en la seva participació al Consell Municipal de l´Esport, el monitoratge de les activitats extraescolars relacionades amb el nostre esport, l´organizació de events com el Torneig de Nadal “Manuel Lora i David Coca”, Campus de Setmana Santa, Campus d´estiu (Juliol) campionats del 3×3 (Juliol), o aquest mateix any (2016) inaugurant la tecnificació del nostre esport (TECNICUBIS 2016) que es fará el mes de Juliol també.

Des de la primera entitat (1994-2003) han passat dues candidatures més fins a la data, a la temporada 2005 l’entitat comandada pel president Manuel Lora deixava de presidir perquè fossin gent del club on els seus fills jugaven a bàsquet i on començaria una altra nova étapa per al Club, Cesar Merino seria el segon president el qual va durar dos anys ja que per problemes laborables havia de deixar el Club (2003-2005), el substituiria Tomas Sanchez Vera, que va estar 17 anys a l’càrrec, a partir d’aquí es va crear una nova junta amb ganes de treballar i millorar tant econòmicament com esportivament, la veritat que la nostra junta actual a pogut amb tot això. Capitanejada per la nostra presidenta Juani Peñato Sanfelix, aquest grup humà es va proposar anar a per totes, el club en els tres anys següents esportivament parlant a duplicat els seus equips, 2017 (7 equips) 2020 (15 equips) i per la part econòmica el club està totalment sanejat on es respira un ambient bo, agradable i amb moltes ganes de treballar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *